Type and press Enter.

Przykładowe menu – Wesele

Wesele to wyjątkowy dzień, który zasługuje na doskonałą oprawę kulinarną. W Restauracji Biały Fortepian dbamy o to, by każde przyjęcie weselne było niezapomniane, a serwowane dania zachwycały smakiem i eleganckim podaniem. Oferujemy bogate menu dostosowane do indywidualnych preferencji Pary Młodej i gości. Nasze potrawy przygotowywane są ze świeżych, najwyższej jakości składników, a różnorodność dań pozwala dopasować menu do charakteru i stylu uroczystości.

W ramach naszej oferty proponujemy zarówno klasyczne polskie smaki, jak i nowoczesne kompozycje kulinarne. Przygotowaliśmy przykładowe menu weselne, które można dowolnie modyfikować, aby spełniało Wasze oczekiwania. Oferujemy także możliwość organizacji słodkiego stołu, stołu wiejskiego oraz dodatkowych atrakcji kulinarnych.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą propozycją menu weselnego i do kontaktu w celu omówienia szczegółów – razem stworzymy idealne przyjęcie weselne!

PODANIE I

Rosół z makaronem
Schab z ananasem zapiekany serem
Schab z pieczarkami
Zrazy wieprzowe z boczkiem i ogórkiem
Kotlet de’volaille z masłem
Filet drobiowy w sezamie
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarellą
Polędwiczka wieprzowa w sosie ziołowym
Bukiet warzyw gotowanych

Dodatki: ziemniaki, frytki
Surówki: z marchwi i jabłka, z białej kapusty, z czerwonej kapusty, z selera, buraczki
Napoje gorące: Kawa, herbata (bez ograniczeń)
Ciasta: Sernik , Królewiec, Orzechowiec, Szarlotka, Ciasto WZ, Ciasto 3-bit, Makowiec, Biszkopt z owocami i galaretką, Muffinki, Ciasto czekoladowe z nutellą Owoce: cytrusowe i sezonowe
Deser: Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami

PODANIE II

Rolada z indyka ze szpinakiem w galarecie
Tymbaliki drobiowe
Ryba po japońsku
Roladki naleśnikowe ze szpinakiem i łososiem
Pasztet własnego wypieku
Sałatka grecka Sałatka „Gyros”
Śledź w oliwie Pieczywo

PODANIE III

Zupa gulaszowa z pieczywem
Pieczeń w sosie grzybowym z kopytkami
Stek karkowy z cebulką zapiekany serem
Filet z kurczaka w piwnej panierce

PODANIE IV

Barszcz czerwony z krokietami
Golonka po bawarsku z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
Bitki wołowe w sosie z bułkami na parze

PODANIE V

Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą

DODATKOWO PROPONUJEMY

„Wiejski stół”, Tort weselny, Beza Biała Pavlowa, Napoje zimne, Alkohole, Usługi barmańskie i baristyczne itp.